Monday, October 22, 2018
     

Ayurveda & Yoga Training Overview

 STUDY THE COMMON GROUNDS OF THESE SISTER SCIENCES

 

For a full overview of programs in this field, see the website of Delight Academy


For Dutch language training in the field of Ayurveda & Yoga, see below - we have offered this training in several formats over the past years. If you want to have more information, please contact This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

De diepte in met ayurveda & yoga, een 15-daagse training

Verdiep en verrijk je praktijk en je inzicht in yoga met behulp van de wijsheid van ayurveda. Leer hoe je ayurvedische principes kunt integreren in je dagelijkse, moderne en westerse leven. Ervaar hoe je dit in je eigen yoga beoefening en praktijk kunt inbrengen.

Flyer-YogaBen je geïnteresseerd in de studie van ayurveda, maar wil je (nog) geen meerjarige practitioner opleiding doen? Wil je leren hoe je – heel concreet – ayurvedische filosofie en kennis kunt toepassen in je dagelijks leven en in je yogapraktijk? Wil je leren hoe je deze kennis op een individu – bijvoorbeeld een van je studenten – kunt afstemmen en hoe je de therapeutische aspecten binnen je werk met yoga kunt verdiepen? Dan is deze ayurveda & yoga training voor jou!

De achtergrond een gemeenschappelijke cosmovisie

Yoga & Ayurveda delen dezelfde filosofie ofwel cosmovisie (hoe het universum functioneert) – de Sankhya filosofie – en in die zin zijn ze zusterwetenschappen. Leren om yoga te beschouwen vanuit een ayurvedisch perspectief geeft je yogapraktijk wortels. Daardoor kun je dieper de aarding in jezelf vinden en vleugels aan de intelligente stroom van prana geven. De vijf elementen spelen hierbij een belangrijke rol: aarde, water, vuur, lucht en ruimte of ether.

In deze training werken we – voor een dieper begrip van doshas en dhatus (de biokrachten vata, pitta en kapha in het lichaam alsmede de zeven lichaamsweefsels) – veel met deze vijf elementen, die voor iedereen makkelijk toegankelijk en te begrijpen zijn.

We volgen de zeven dagen van de week, verbonden met de zeven meest bekende planeten, verbonden aan de zeven lichaamsweefsels ofwel dhatus.


Voor wie?

yoga docenten en gevorderde yoga beoefenaars

Het programma van deze training richt zich op yoga docenten en (gevorderde) beoefenaars die geïnteresseerd zijn in het integreren van ayurveda in hun yoga beoefening en hun dagelijkse leven en bestaan. Voor hen die (nog) geen yoga docent zijn: we verwachten minimaal 12 maanden regelmatige beoefening van yoga voorafgaande aan de training.


Wat ga je leren?

een gevarieerd en diepgaand dagprogramma

 • We leren je een persoonlijke dagelijkse routine (dinacharya) en passen dat ook iedere dag toe, na het opstaan in de ochtend.
 • We zullen elke dag beginnen met een yogales van 120 minuten waarin je de integratie van de ayurvedische principes kunt ervaren. In deze dagelijkse lessen komen onder andere aan de orde:
   • De 5 elementen met betrekking tot asana, pranayama & meditatie
   • De 3 doshas (biokrachten) vata, pitta, kapha in asana, pranayama en meditatie
   • De 7 dhatus (lichaamsweefsels) in relatie tot asana, pranayama en meditatie
   • Agni (het spijsverteringsvuur) en yogabeoefening
 • Elke dag zullen we één of twee ayurvedische principes grondig verkennen in theorie. Sankhya filosofie is de basis van waaruit we zullen vetrekken: de pancha maha bhuta (de 5 elementen), tridosha (het 3-tal vata, pitta, kapha), agni (spijsverteringsvuur) en sapta dhatu (de 7 weefsels) gekoppeld aan yoga, je dagelijks leven, je voeding, je emoties, je spirituele routine.
 • Iedere dag hebben we als begeleidend thema een van de 7 planeten uit de vedische astrologie (jyotisha, een andere zusterwetenschap van yoga en Ayurveda): op zaterdag beginnen we met Saturnus, op zondag gaan we verder met de zon, op maandag met de maan, enzovoorts. Op die manier werken we met een mythologische – maar ook werkelijke – context om via associatie onze kennis te verdiepen.
 • Losse onderdelen in de week zullen zijn, in de vorm van workshops/avondprogramma:
   • Een kookdemonstratie (1 of 2x)
   • Agni hotra (vedische vuurceremonie)
   • Inspirerende film
   • Meditatiewandeling
 • Iedere dag zullen we pranayama (ademhaling) beoefenen en herstellende hatha-yoga oefeningen doen, in de yogalessen en tussendoor.

De docenten

Liese van Dam

Liese geeft al vele jaren les aan de Academy of Ayurvedic Studies met als speerpunt ayurvedische voeding en ayurveda & yoga. Ook elders geeft zij les in ayurveda en yoga, en werkt zij als yogadocent, en is gespecialiseerd in het gebied van zwangerschap en yoga. Samen met Coen van der Kroon heeft zij het curriculum, zoals we dat in deze training gebruiken, ontwikkeld en in verschillende formats ook al enkele keren met veel succes onderwezen. Liese heeft verder een actieve eigen praktijk als ayurveda practitioner. Liese heeft recent een boekje over ayurveda en voeding uitgebracht.

Coen van der Kroon

Coen van der Kroon is de oprichter van de Academy of Ayurvedic Studies (AAS). Hij heeft langere tijd gestudeerd bij Dr. Vasant Lad, en eveneens onderricht gehad van o.a. Dr. Robert Svoboda, Dr. David Frawley en Dr. Sunil Joshi. De laatste jaren werkt hij binnen de AAS intensief samen met Dr. Vijith Sasidhar, een jonge en zeer geïnspireerde ayurveda arts en docent uit Zuid India. Coen heeft meerdere boeken gepubliceerd, en is de auteur van tientallen artikelen op het gebied van ayurveda. Yoga en ayurveda is een specialiteitsgebied van hem geworden, en hij werkt met een aantal collega’s aan een professionele ayurveda & yoga teacher training. 

Contact & Details

 

Delight Academy | Ayurveda

www.delightyoga.com/academy/

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

+31207373061

 

Office hours 

Call us during office hours or leave a message and we call you back soon.

 

Address & main teaching location

Delight Academy | Ayurveda

Prinseneiland 20G

1013 LR Amsterdam

The Netherlands

 

 

We love Ayurveda...

The benefits of it, the wisdom it provides

and the deep spiritual aspect of it.

Who cannot love Ayurveda...

 

 

AYURVEDA - LIFESTYLE and FOOD as MEDICINE

  

CRKBO registration
CRKBO registration

 

SiteLock