Ayurveda en yoga training

Ayurveda en yoga training – Nederlandstalige opleiding

De Ayurveda & Yoga Training biedt een unieke kans voor yogadocenten en gevorderde yogabeoefenaars om hun kennis te verdiepen en Ayurveda te integreren in hun lessen en persoonlijke praktijk. Deze tiendaagse training combineert de fundamentele principes van Ayurveda met de yogabeoefening, waardoor je niet alleen jezelf, maar ook je studenten beter kunt ondersteunen op weg naar balans en gezondheid.

Een holistische benadering van yoga en Ayurveda

Deze training is speciaal ontworpen voor yogadocenten en ervaren yogi’s die de kracht van Ayurveda willen toepassen in hun dagelijks leven en yogapraktijk. Door je bewust te worden van de dosha’s (Vata, Pitta, Kapha), de vijf elementen en seizoensinvloeden, leer je je yogalessen aan te passen aan de unieke behoeften van je studenten. Ayurveda helpt je inzicht te krijgen in hoe je evenwicht kunt herstellen door middel van asana’s, pranayama en leefstijlgewoontes.

Wat je kunt verwachten van de training

Deze training biedt een gebalanceerde mix van theorie en praktijk. Je krijgt toegang tot vooraf opgenomen masterclasses over de basisprincipes van Ayurveda, gevolgd door acht intensieve lesdagen op locatie. De focus ligt op het leren door te doen: je ontwikkelt praktische vaardigheden die je direct kunt toepassen in je eigen yogapraktijk of lessen. Daarnaast biedt de training toegang tot een online Learning Management System (LMS) met waardevol studiemateriaal en huiswerkbegeleiding.

Waarom Ayurveda essentieel is voor yogadocenten

Ayurveda leert dat elk individu een unieke constitutie heeft, en dat het behouden van balans in de dosha’s essentieel is voor welzijn. Voor yogadocenten betekent dit dat je je lessen kunt aanpassen op basis van de constituties van je studenten. Dit zorgt ervoor dat elke yogales niet alleen fysiek effectief is, maar ook subtiel inspeelt op de individuele behoeften van de student. De combinatie van Ayurveda en yoga creëert een krachtige synergie, waarbij je studenten zowel fysiek als mentaal ondersteund worden.

Training onderdeel en programmaopzet

  • Online masterclass Ayurveda: 12 uur aan video-inhoud die je kunt volgen wanneer je wilt
  • 8 dagen les op locatie: Praktijkgerichte lessen waarbij je leert hoe je Ayurveda kunt toepassen in yogalessen en dagelijkse routines
  • Studieplatform: Toegang tot een uitgebreid LMS voor verdere verdieping en zelfstudie
  • Onderwerpen: Ayurveda-principes, yogatherapie, dosha’s, pranayama, en seizoensgebonden yogaroutines

Voor wie is deze training geschikt?

Deze training is perfect voor:

  • Yogadocenten die hun lessen willen verrijken met Ayurvedische principes
  • Gevorderde yogabeoefenaars die hun persoonlijke praktijk willen verdiepen en Ayurveda willen integreren

Praktische informatie

  • Data: Start op 12 april 2025 met vervolgmodules in mei en juni
  • Locatie: Weesp
  • Docenten: Coen van der Kroon & Kirsten Drooger
  • Meer informatie en inschrijven: [Link naar website]

Deze Ayurveda & Yoga Training biedt yogadocenten en beoefenaars de tools om hun kennis en praktijk te transformeren en holistisch te benaderen. Schrijf je vandaag nog in via deze link:

Academy website

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *